GURKHA

GURKHA

Allt började 1989 när Kaizad Hansotia som växte upp i en välbärgad familj som hade den huvudsakliga sysslan att tillverka exklusiva armbandsur semestrade i Indien. Han träffade en portugisisk man som satt och rullade cigarrer och som sålde dem under namnet Gurkha.
Kaizad blev så fascinerad av mannen och hantverket så han beslöt sig att köpa allt som fanns i butiken inklusive varumärket för "hela" 149 USD vilket resulterar i ca 1400 svenska riksdaler. 

Kaizads plan var att använda dessa cigarrer som gåvor till sina kunder som köpte exklusiva armbandsur. Han skickade dock en låda till en vän som hade en tobaksbutik, cigarren fick oerhört bra respons och kunderna begärde fler cigarrer. Kaizad insåg snabbt att det fanns en affärsmöjlighet här så han tog hjälp utav Charlie Torano som hjälpte honom att producera cigarrerna.

Spolar vi fram till nutid så har Gurkha över 100 olika cigarrer i sin portfölj och producerar över 12.000.000 cigarrer per år vilket gör dem till en utav de större producenterna. Gurkha är ett uppskattat varumärke med många följare, det är inte heller ovanligt att se världstjärnor avnjuta cigarrer från Gurkha då det blivit lite av en statussymbol.

Gurkha producerar även en cigarr som heter Royal Courtesan som är världens dyraste cigarr med ett pris på ca 9.000.000 kr, ja ni läste rätt 9 miljoner svenska kronor för en cigarr! 
Varför den är så dyr är för att man använder Remy Martin´s Black Pearl Louis XIII cognac för att tillverka dessa cigarrer och varje cognac flaska har ett pris på över 1,5 miljoner kronor. Tobaken som används är väldigt svår att få tag på och torcedorerna rullar varje cigarr med ögonbindel så att de ska vara ett med cigarren utan att andra sinnen ska ta över. Är den värd sitt pris? Det är klart att ingen cigarr är värd 9 miljoner kronor :) 

             18-års gräns!!

Visa: Lista / Sida vid sida
Visa:
Sortera efter:
GURKHA Cellar Reserve 15 Year Solara
..
SEK 119.00
Exkl moms: SEK 95.20
GURKHA Cellar Reserve 18 Year Solara
GURKHA Cellar Reserve 18 Year Solara ..
SEK 135.00
Exkl moms: SEK 108.00
Kampanjer
Din humidor på nätet www.cigaro.nu
www.cigaro.nu © 2021